Verlieservaring van José

TriA coaching verlieservaring

Verlieservaring van José

José verliest in 3 jaar tijd, haar baan, een broer en een goede vriendin. Ze kan haar functie niet meer goed uitvoeren en ze zit ziek thuis. De meest logische verklaring is dat de verlieservaringen voor haar teveel zijn geweest en dat dit haar uit balans brengt.

Onrust en futloos

José, die normaal altijd een hele sterke vrouw is, komt tot niks, is futloos, voelt constant veel onrust, ligt veel op bed en de bank en ziet het leven somber in. De enige momenten dat ze wat meer energie heeft is als ze met haar partner er op uit gaat. Ze wil graag meer rust en weer energie, maar op 1 of andere manier lukt het haar niet om de touwtjes in handen te nemen en er verandering in te brengen. Ze voelt zich letterlijk lam geslagen.

Wandelen

Uiteindelijk haalt een vriendin haar uit de impasse door haar uit te nodigen om samen elke dag een wandeling te maken. Tijdens deze wandelingen merkt haar vriendin op dat zij het heel vaak over haar moeder heeft die 7 jaar daarvoor overleed. Langzaamaan begint ze het ‘licht’ weer beetje bij beetje te ontdekken. In de gesprekken met haar vriendin wordt haar het een en ander duidelijk.

Het is vaak anders dan het lijkt

Het verrassende is, dat niet het overlijden van 3 dierbaren haar nu zo bezig houd, maar de ervaring van 7 jaar geleden toen haar moeder overleed. Haar moeder was haar maatje en zij was van het 1 op andere moment overleden. José was degene geweest die alles regelde rondom het overlijden en de verkoop van het huis. Haar broers en zus hadden daar weinig in betekend. José was al van af de kindertijd diegene geweest die de kar trok. Zelf had ze door dit alles weinig ruimte gehad om het grote gemis van haar moeder te verwerken en een plek te geven. Nu, 3 maanden na het overlijden van haar broer wordt er weer geprikt in die pijnlijke gebeurtenis van 7 jaar geleden.

Rouw

Het lijkt soms gemakkelijk om aan te wijzen waar de oorzaak ligt, maar niets is minder waar. Zo ook voor José. Na 7 jaar blijkt het opgestapelde verlies haar fysiek en geestelijk te zwaar te worden. En natuurlijk het afscheid van 3 haar dierbaren heeft hier uiteindelijk voor gezorgd. Ze komt eindelijk aan de uitgestelde rouw toe. Met behulp van een TriA® coach traject hervind ze haar natuurlijke kracht, waarmee ze het leven weer aan kan.

Herken jij dit ook? Heb jij ook meerdere verlies- of andere pijnlijke ervaringen opgestapeld? Is een coach nog een stap te ver, maar wil je wel vast anders gaan kijken naar je situatie? Download hier dan het E-boek ‘Zelfcoaching’! Hierin vind je praktische tips, oefeningen en praktijkvoorbeelden.

Meer Inspiratie

TriA coaching Discipline
Overige Inspiratie

Discipline of dagelijks ritme?

Discipline kan je ver brengen. Je stappen zetten om te bereiken wat je graag wilt geeft een goed gevoel. Mits je het volhoudt natuurlijk. Ik spreek uit ervaring, wanneer het gaat om ‘ijzeren discipline’ en regelmatig afhaken.

Lees verder »
TriA Coach Bore-out
Overige Inspiratie

Richard, zit in een bore-out!

Richard heeft een TriA coaching traject geregeld met zijn werkgever. Hij loopt tegen allerlei zaken aan en zijn baan is volgens hem demotiverend en onbevredigend. Hij blijkt geen last te hebben van burn-out- maar bore-out verschijnselen.

Lees verder »