Schuurtje opruimen?

TriA coaching verlies ervaringen

Schuurtje opruimen?

Waarom zou ik? Dat is een vraag die wel eens gesteld wordt. Het is een goeie vraag, want ja waarom zou je. Waarom zou je oude verlies- of pijnlijke ervaringen op willen ruimen? Opgraven en er weer eens goed naar willen kijken en de pijn ervan willen voelen. De ‘deur van je schuurtje’ open trekken en alles er uit halen?

Goed nieuws

Er is goed nieuws…..je hoeft er niet naar op zoek te gaan. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. Je kunt gewoon door een situatie in je leven die niet lekker loopt onder de loep nemen en uitvinden wat er nog speelt wat niet van nu is. Iets wat oud is en losgelaten mag worden.

Van oud naar nieuw

Het kan wel zijn dat er in je leven op dit moment situaties zijn die niet lekker lopen en waarin je steeds blokkeert of waar zaken mislukken. Gebeurtenissen waarvan je het gevoel hebt dat je steeds wordt teruggetrokken terwijl je juist de stap naar voren wil zetten. Of dat je op zoek bent naar wie je werkelijk bent en dat niet helemaal helder krijgt. Zo zijn er heel veel situaties waarin je merkt dat er iets in jezelf zit te wroeten en waar je niet de vinger op kan leggen. Oude vastgekleefde ervaringen die nog steeds onbewust heel veel belemmerend effect geven. Heel vaak gaat het hier om oude verliezen en gebeurtenissen die niet goed verwerkt zijn en waar je opnieuw naar zou kunnen kijken om er een nieuwe richting aan te geven.

Wat blokkeert?

Stel je voor je hebt vroeger een keer op je kop gehad omdat je je eigen zin wilde doen en jouw richting wilde bepalen. Nu ben je 38 en nog steeds heb je het gevoel dat je op je kop krijgt als je buiten de gebaande paden gaat lopen. De kunst is om te onderzoeken wat jou nu nog in de weg zit van alles waar je ooit afstand van deed en waar je niet achter stond. Zelfs daar kan pijn en verdriet op zitten waar je nu nog door belemmerd wordt. De ervaring die gaat nooit weg maar wel de lading die erop zit aan emoties. Frustratie, machteloosheid, boosheid en verdriet laat je los, waardoor je ruimte krijgt voor iets een gemakkelijkere weg. Zo realiseer je een nieuwe manier die wel werkt en waarmee je wel bereikt wat je graag wilt.

Jouw schuurtje

Oude ervaringen opnieuw de revue laten passeren betekent niet dat je daar elke traan weer voor hoeft te huilen of dat het een hele moeilijke lange lange weg is om te gaan. Nee, het gaat veel meer om dat je de touwtjes van jouw leven in handen neemt. Eerlijk en oprecht kijkt naar wat je toen ondervond. Er iets in verandert zodat je in het nu geen last meer hebt van die situatie, want je wilt toch ook in vrijheid leven. Loslaten wat ballast is en kunnen doen en laten waarvan jij diep van binnen voelt dat dat voor jou de bedoeling is. Die oude verlies- en pijnlijke ervaringen, die je ergens opgeslagen hebt in ‘jouw schuurtje, kast of op jouw zolder’, die zitten op z’n tijd nog in de weg.

Daarom

Het is met verlies- en pijnlijke ervaringen net zo als bij rommel in je schuur, het gaat echt niet vanzelf weg. Je kunt de ‘deur’ een tijdje dicht doen, maar je moet weer een keer naar binnen. Wanneer je dus nu iets tegenkomt wat niet past bij hoe jij het wilt, kijk dan verder dan wat er nu speelt. Jij kunt kiezen of jij meer ruimte in je leven wil creëren of jij meer wilt realiseren wat voor jou van belang is op welk vlak dan ook. Niemand anders gaat dat voor je doen. Als je het nu niet aanpakt kom je het geheid op een ander moment weer tegen. Of je wordt uiteindelijk fysiek of mentaal ziek. Daarom rakel je ook niet van alles op, maar pak je wat zich aandient. De ‘schuur’ ruim je toch ook stap voor stap op.

Loop je vast?

Herken je jezelf in dit artikel en loop je vast? Zet dan de stap om ook ‘jouw schuurtje’ leger te maken! Het brengt je enorm veel rust en ruimte, om de juiste volgende stap te zetten. Je vindt hier een TriA® coach in jouw regio. Want samen wordt het echt gemakkelijker en lichter!

Meer Inspiratie

TriA coaching verlies ervaringen
Overige Inspiratie

Schuurtje opruimen?

Waarom zou ik? Dat is een vraag die wel eens gesteld wordt. Het is een goeie vraag, want ja waarom zou je. Waarom zou je oude verlies- of pijnlijke ervaringen op willen ruimen.

Lees verder »
TriA coaching ruimte innemen
Overige Inspiratie

Help, meer ruimte? Hoe?

Ik worstel al even met een gevoel bekneld te zitten. Vast in een ‘te kleine ruimte’. Ik ben er onrustig en gespannen door. Het is een soort onrust die als een cape om me heen hangt. Een paddenstoel brengt inzicht.

Lees verder »