Richard, zit in een bore-out!

TriA Coach Bore-out

Bore-out

Richard heeft een TriA coaching traject geregeld met zijn werkgever.  Tijdens het eerste gesprek verteld hij al wandelend over zijn werk. Hij loopt tegen allerlei zaken aan en zijn baan is volgens hem demotiverend en onbevredigend. Hij blijkt geen last te hebben van burn-out- maar bore-out verschijnselen. Er is op zijn werk geen uitdaging en te weinig mogelijkheden om zichzelf en zijn kwaliteiten tot uiting te laten komen. Hij heeft weinig energie en gaat met tegenzin naar zijn werk.

Andere kijk

Na ons inleidende gesprek stel ik de vraag: ‘Wat zou je wel willen?’ ‘Tja, dat weet ik nu net niet anders had ik dat allang gedaan’ is zijn antwoord. In een TriA sessie wordt natuurlijke omgeving ingezet in om een andere kijk op bepaalde zaken te krijgen. Altijd weer bijzonder om te zien dat het met bepaalde beelden of voorwerpen gemakkelijker wordt om de verbinding te maken met een diepere laag. Iets wat met woorden in eerste instantie niet altijd te vatten is. Zo ook bij Richard.

De wens put

In het stuk natuur waar we lopen zijn stukken weiland en 1 van die weilanden zit een best diepe kuil. Op het diepste punt liggen wat bladeren, takjes en tussendoor groeien paardenbloemen. ‘Stel je eens voor dat dit jouw wens put is’ is mijn opmerking ‘en je mag alles wensen wat je maar wilt. Wat ligt daar dan in verstopt?
Wensen mag altijd. Onze achtergrond bepaalt vaak of we durven ‘willen/wensen’ van onszelf. Misschien ben je wel teveel opgevoed met het principe ‘je hebt niets te willen!’ en is dat hetgeen wat je tegenhoudt. Of was het van je religie niet gebruikelijk om voor jezelf te mogen wensen.

Sabbatical

Het laatste was voor Richard aan de orde. Vanuit de godsdienstige opvoeding mocht hij alles voor de ander doen en wensen, maar zelf was hij daardoor niet gewend om zijn wensen en verlangens te uiten. Na wat aandringen, extra vragen en de uitnodiging de kuil eens goed te bekijken en voor te stellen dat hier in iets heel belangrijks verborgen is noemt hij een aantal zaken op die hij nog zou willen in zijn leven. ‘Dit is niet gemakkelijk om uit te spreken hoor, voegt hij er snel achter. Logisch! Richard is het helemaal niet gewend.

Actie

TriA coaching Bore-out Zijn grootste wens is een sabbatical te nemen om drie maanden naar Afrika te gaan. Vroeger wilde hij al reizen, maar dat is er niet van gekomen. Met deze wens kan hij een actie bepalen voor op de werkvloer. ‘Ik ga a.s. woensdag met iemand van P&O in gesprek om mijn mogelijkheden te bespreken’. Zo simpel kan het zijn!

Voor Richard, die er zelfs al over dacht om van baan te veranderen, brengt deze conclusie al veel meer licht op de zaak. Het brengt ruimte en energie, er is een totaal andere horizon verschenen en daar wordt een mens blij van.

Burn-out of Bore-out?

Denk jij na het lezen van dit artikel ook dat je bore-out verschijnselen hebt? Vergeet niet dat je al de antwoorden in jezelf hebt, bore-out, burn-out of wat je situatie dan ook is. Het is alleen soms lastig om de antwoorden, vanuit je kern naar boven te krijgen. Een TriA Coach begeleidt je om een andere, positieve en lichtere kijk op jouw situatie te krijgen.

Kijk hier voor de TriA® coaches in jouw regio!

 

Meer Inspiratie

TriA coaching verlieservaring
Overige Inspiratie

Verlieservaring van José

Verlieservaring van José. José verliest in 3 jaar tijd, haar baan, een broer en een goede vriendin. José verliest in 3 jaar tijd, haar baan, een broer en een goede vriendin. Ze zit ziek thuis. Toch is dit niet de ware oorzaak.

Lees verder »
TriA coaching Discipline
Overige Inspiratie

Discipline of dagelijks ritme?

Discipline kan je ver brengen. Je stappen zetten om te bereiken wat je graag wilt geeft een goed gevoel. Mits je het volhoudt natuurlijk. Ik spreek uit ervaring, wanneer het gaat om ‘ijzeren discipline’ en regelmatig afhaken.

Lees verder »
TriA Coach Bore-out
Overige Inspiratie

Richard, zit in een bore-out!

Richard heeft een TriA coaching traject geregeld met zijn werkgever. Hij loopt tegen allerlei zaken aan en zijn baan is volgens hem demotiverend en onbevredigend. Hij blijkt geen last te hebben van burn-out- maar bore-out verschijnselen.

Lees verder »