7 ‘loslopers’ voor ‘vastlopers’

TriA coaching loslopers

7 ‘loslopers’ voor ‘vastlopers’

Je hebt allemaal wel eens van die momenten dat het even niet zo lekker loopt, of dat je zelfs helemaal vast loopt. Je komt op z’n punt waarop je geen uitweg, oplossing of mogelijkheden meer ziet en komt wellicht zelfs in een negatieve spiraal. Kortom je komt er op jouw manier even niet meer uit. Dan zijn deze 7 ‘loslopers’ voor ‘vastlopers’ een uitkomst.

7 manieren

Hieronder vind je zeven manieren om snel weer ‘los’ te lopen. Ze zijn speciaal voor jou, maar natuurlijk kun je ze ook als tip delen met anderen.

  1. Vraag een collega, vriend, familielid of partner en ga samen een stuk wandelen. Vraag of hij of zij voor deze wandeling de route gaat bepalen. Je legt even voor dat moment de route in handen van die ander. Leg tijdens het gesprek je wandelmaatje jouw ‘vastloper’ voor en tijdens de wandeling heb je het met diegene ‘vastloper’ c.q. over jouw vraagstuk. Het is fijn wanneer die ander jou alleen wat vragen stelt, zodat het helderder wordt wat er precies speelt. Je zult zien, dat je bij terugkomst heel anders naar je ‘vastloper’ zult kijken en dat je al nieuwe mogelijkheden ziet.
  2. Zoek een plaats in de natuur, liefst op een goed begaanbaar pad. Kies een bepaalde richting waarin je wilt gaan lopen, en blijf eerst even  stil staan. Breng, terwijl je stilstaat, de situatie in gedachten waarin je vastloopt. Ga dan heel langzaam achteruit lopen. Zorg er natuurlijk wel voor dat er geen obstakels in de weg staan. Je kunt dit ook met iemand samen doen om ervoor te zorgen, dat je niet valt of in de sloot loopt. Je blijft net zo lang achteruit lopen, met de betreffende gedachten tot je het gevoel hebt, dat je moet stoppen. Bepaal op de plaats waar je stilstaat, hoe je het anders kan gaan doen. Met het idee wat daar op plopt, hoe je het anders zou kunnen aanpakken, loop je langzaam vooruit. Doe dit zo ver als jij prettig vindt. Hiermee ga je letterlijk op een nieuwe manier aan de wandel en krijg je ruimte om iets op een andere manier te benaderen.
  3. Een hele eenvoudige snel toepasbare manier van ‘los’ lopen is, een vaste gewoonte eens op een andere manier te doen. Een andere route naar je werk kiezen of bijvoorbeeld op de fiets in plaats van met de auto op weg gaan, geeft direct een losser gevoel en andere ervaring. Andere producten in de supermarkt nemen dan je gewend bent of een ander gerecht op de menukaart in een restaurant. Het zijn allemaal gemakkelijke doorbraak momenten, die je zelf in de hand hebt. Ervaar eens wat zo’n simpele actie met je doet.
  4. Bepaal voor jezelf in de natuur een punt in de vorm van een boom, struik, paaltje of wat jij maar wilt. Dit staat voor je item waarin je vast loopt. Vervolgens zet je een kleine route uit van ongeveer 5 minuten, waarin het punt wat je eerder koos een onderdeel is. Dan start je met lopen bij de plek die je koos en telkens wanneer je langs dat zelfde vooraf gekozen punt komt, stop je en noem je een andere oplossing voor je probleem of vraagstuk. Laat deze suggesties en/of oplossingen als vanzelf omhoog komen. Zorg er voor dat je tijdens het wandelen, om je heen kijkt naar wat er te zien valt en het probleem loslaat. Je zult merken dat je na een aantal keren op een luchtigere manier naar alles kan kijken.
  5. Vraag aan 5 of meer verschillende mensen wat zij in jouw geval zouden doen. Kijk welke van deze oplossingen voor jou eventueel ook een goede manier zou zijn. Of wie weet zijn er handige combi’s mogelijk. Het brengt je in ieder geval nieuwe invalshoeken.
  6. Maak een hoop van stenen of andere voorwerpen en stel je voor dat dit jouw vastgelopen situatie is. Neem dan op jouw tijd en tempo één voor één de stenen of voorwerpen weg. Doe net of het je het probleem aan het ontrafelen bent en dat er telkens een deel vanaf gaat. Wanneer de hoop weg is ervaar dan wat dat met je doet. Met deze oefening zet je onbewust jezelf in beweging om het anders en stap voor stap te gaan doen.
  7. Benoem voor jezelf of aan een ander al wandelend de ‘vastloper’ en zoek dan een draagbaar voorwerp wat voor jou je ‘vastloper’ voorstelt. Zoek dan een plaats waar je deze achter wilt laten. Onder bladeren leggen, in het water gooien of wat voor jou de beste manier lijkt. Vind dan een ander voorwerp wat de oplossing biedt. Ook al weet je nog niet wat dat is. Focus op dit voorwerp en vraag jezelf wat een goede oplossing is.

Veel plezier en geniet van je ‘losloop’ momenten!

P.S. Blijf je toch vastlopen kijk dan hier voor een TriA® coaching traject wellicht een hele geschikte manier om vastlopende en belemmerende patronen onder de loep te nemen en te transformeren.

Meer Inspiratie

TriA coaching Discipline
Overige Inspiratie

Discipline of dagelijks ritme?

Discipline kan je ver brengen. Je stappen zetten om te bereiken wat je graag wilt geeft een goed gevoel. Mits je het volhoudt natuurlijk. Ik spreek uit ervaring, wanneer het gaat om ‘ijzeren discipline’ en regelmatig afhaken.

Lees verder »
TriA coaching verlieservaring
Overige Inspiratie

Verlieservaring van José

Verlieservaring van José. José verliest in 3 jaar tijd, haar baan, een broer en een goede vriendin. José verliest in 3 jaar tijd, haar baan, een broer en een goede vriendin. Ze zit ziek thuis. Toch is dit niet de ware oorzaak.

Lees verder »
TriA coaching verlies ervaringen
Overige Inspiratie

Schuurtje opruimen?

Waarom zou ik? Dat is een vraag die wel eens gesteld wordt. Het is een goeie vraag, want ja waarom zou je. Waarom zou je oude verlies- of pijnlijke ervaringen op willen ruimen.

Lees verder »